QUALITY logo
Céginfó

A hőszigetelés jelentősége

Elsősorban azért, mert az energia árak mindig csak emelkedni fognak. Másodsorban lakóhelyének külsejét a saját ízlése szerint megváltoztathatja. Az épület megjelenését akár többféle szín kombinációjával, a nyílászárók térbeli kiemelésével, tagozások alkalmazásával és még sok apró trükkel feldobhatja (több mint ezer féle színből választhat). Ezáltal otthona mind szerkezetileg, mind esztétikailag javul, értéke nő, viszont a rezsije csökken!

Összegezve:

  • Jelentősen csökkenti a fűtési költségeket.
  • Kedvezően befolyásolja a lakóklímát, amely fontos feltétele a hőmérséklet és a relatív páratartalom összhangja (optimális esetben a páratartalom 40-60%, a hőmérséklet pedig 19-22 °C közötti).
  • Megszünteti az épületfizikai károsodásokat (páralecsapódás, penészesedés).
  • A kevesebb tüzelőanyag felhasználás következtében csökken a károsanyag-kibocsátás, ami tisztább levegőt eredményez.

Manapság az már nem kérdés, hogy kell-e hőszigetelni csak az, hogy hogyan. Ez a befektetés jó anyagok felhasználásával és profi kivitelezés esetén biztosan megtérül!

A homlokzati hőszigetelés legismertebb fajtái:

Polisztirol táblás hőszigetelés vékonyvakolattal /AT-H80 homlokzati hőszígetelő lemez/: ideális, viszonylag olcsó megoldás. 10 cm vastagság alatt nem javasoljuk.

Perforált polisztirol Grafit Reflex homlokzati hőszigetelő lemez vékonyvakolattal /pl Baumit Open/: Az előző megoldás továbbfejlesztett változata, amely azonos vastagságnál jobb hőszigetelést biztosít.

Hőszigetelő kőzetgyapot szilikát alapú vékonyvakolattal: az eljárás itt is hasonló, de a polisztirol helyett ásványi anyagot használnak. Drága megoldás, de előnyei közé tartozik a jobb hőszigetelés és páraáteresztés, falak légzése. Pl. lakóépületek tűzhatárképzéséhez kizárólag ez az anyag alkalmazható.

Árakról:

Egy épület homlokzati hőszigetelésének költségvetése három jól különválasztható tételből tevődik össze: a munkadíj, az állványozás és a választott technológiához felhasznált anyagok rendszerára. Mindezek tükrében a megfelelő technológia megválasztása költségeink szempontjából nagyon fontos.

Hőszigetelés munkadíja (polisztirol):
» Homlokzati és lábazati felületek szigetelése: 2.800 Ft/m2-től
» Ablak kávák szigetelése: 1100 Ft/m-től
» Homlokzati díszek kialakítása: 1.600 Ft/m-től


A kapcsolódó szakipari munkák (pl:. a kapcsolók, falilámpák és esőcsatornák kiemelése a hőszigetelés síkjára) egységesen 1.900 Ft/fő rezsióradíjon kerülnek elszámolásra.

Állványozás:
» Átlagos családi ház esetén: 600 Ft/m2-től
» Több emeletes társasház esetén: 1.000 Ft/m2-től


Anyagárak:

Cégünk kapcsolatban áll a legnagyobb építőanyag forgalmazókkal, folyamatosan értesülünk akcióikról, aktuális kedvezményeikről. Több gyártó termékeit is használjuk. Ismerve Megrendelőink igényeit, módunkban áll kiválasztani a legmegfelelőbb szigetelő rendszereket számukra, az ár-érték arány szem előtt tartásával. A végleges anyagárat a hőszigetelés vastagsága, fajtája, az épület mérete, formája, a választott szín és még sok apró tényező befolyásolja. Az árajánlat mellé minden esetben pontos anyagkiírást készítünk, mely tartalmazza a szükséges anyagfajtákat, azok mennyiségeit és árait.

Az árajánlat készítésekor lényegesen befolyásoló tényező a meglévő fal állapota, az épület mérete és a helyszíni adottságok!
A munkadíj kiszámításakor csak a tényleges falfelületet számoljuk, a nyílászárók levonásra kerülnek!
A megadott árak az áfát nem tartalmazzák.


A MEGBÍZHATÓ VÁLLALKOZÁS